Skip to main content

Leto

2008

2008
13 januarja, 2008

Izlet po Prlekiji

Januarja smo se odpravili z avtobusom na potepanje po Prlekiji. Ogledali smo si cerkev v Ljutomeru, Lončarstvo Žuman, Vinsko klet Ljutomer in turistično kmetijo "Na koncu vasi" na Cvenu.
2008
1 aprila, 2008

Tradicionalna Čistilna Akcija

Organizirali smo prvo in tradicionalno čistilno akcijo od domačije Petra Danjka Črešnjevci do Janževega vrha, pri kateri je bila udeležba visoka, kar govori o tem da se vsi člani TD Majolka zavedamo kako pomembno je okolje in njegova čistoča.
2008
1 aprila, 2008

Boljši sejem

TD Majolka organizira tudi redni Boljši sejem in to vsako prvo nedeljo v mesecu. Tukaj vsi lahko prinesejo najrazličnejše stvari katere ne rabijo več in jih ponudijo obiskovalcem ali zamenjajo za drugo blago.
2008
1 junija, 2008

Izlet na Koroško, Rudnik Mežica

Junija smo obiskali rudnik Mežica. V rudnik smo se zapeljali z rudarskim vlakom. Ogled rudnika je bil zelo zanimiv, saj nam je vodič zelo podrobno opisal in predstavil delo rudarjev, ki ni bilo niti malo lahko . Obiskali smo tudi Turistično kmetijo Klančnik.
2008
7 julija, 2008

Kolesarjenje z taborjenjem v Prlekiji

Julija smo se z kolesi popeljali po Prlekiji in taborili v Gezovih Jamah na Moti, kjer so nas gostili člani Ribiške družine Ljutomer. Po veseli noči smo se drugi dan z splavom prepeljali čez Muro v Prekmurje in po drugi strani Mure smo se vrnili domov. Udeleženih je bilo 35 članov.
2008
15 julija, 2008

Dvig klopotca v Radvencih

Avgusta smo se udeležili vsako letne prireditve Dvig klopotca v Radvencih pri našem članu Kavčič Vladotu. Ob pesmi, polnim mizami dobri volji smo klopotec uspešno postavili.
2008
15 avgusta, 2008

Pasuljada Janžev vrh

Tako kot lani se je tudi letos Avgusta na tradicionalni pasuljadi na Janževem vrhu v organizaciji "Bar Jahač" udeležilo TD Majolka. Sodelovale so dve ekipe, ženska in moška.
2008
13 septembra, 2008

Dobrote iz kuruze

Septembra smo organizirali izlet v Kunovo, kjer smo v prelepem okolju narave pri tako imenovani "Hiša z očmi" pekli kostanje in kuhali golaž z polento. Članice društva pa so pripravile jedi iz koruze. V gostovanju so bili glasbeniki iz Peruja kateri so nam popestrili popoldan z prelepo glasbo.
2008
1 oktobra, 2008

Ekskurzija v tovarno Paloma

Oktobra smo v okviru projekta "Majolkina čista jesen" organizirali izlet v tovarno Paloma Slatki vrh. Obiskali smo tudi klet v Železnih dverih, kjer smo poizkusili njihova vina, ter drevesnico. Prelepi dan smo zaključili na Turistični kmetiji Roškar.