Skip to main content

Leto

2019

2019
5 januarja, 2019

Tradicionalni 14. pohod do rojstne hiše dr. Antona Trstenjaka v Rodmošcih

V soboto 5. januarja, 2019 je Planinsko društvo Gornja Radgona in TD Majolka organiziralo Trstenjakov pohod. Tradicionalni pohod je potekal v spomin na profesorja, teologa, psihologa, akademika in častnega občana dr. Antona Trstenjaka . Pohodniki so se zbrali pred spomenikom dr. Trstenjaka, pri cerkvi Sv. Petra v Gornji Radgoni. TD Majolka je na domačiji Kniplič pripravilo malico in tople napitke za pohodnike.
2019
29 marca, 2019

Občni Zbor TD Majolka

V Petek 29. Marca 2019 so se člani TD Majolka zbrali na rednem letnem občnem zboru na Turistični kmetiji Hari. Podana so poročila o delovanju TD Majolke, v preteklem letu, in plani za leto 2019, poročilo blagajnika in nadzornega odbora. Zaradi odstopa dosedanje predsednice, dveh članov upravnega odbora ter člana nadzornega odbora, smo člani društva izvolili novega predsednika, nadomestne člane upravnega odbora in člana nadzornega odbora.
2019
31 marca, 2019

Zeliščarski dan na Gradu NEGOVA

V nedeljo 31. marca, 2019 se je TD Majolka na povabilo TD Negova udeležilo Zeliščarskega dneva na gradu Negova. Dan je od zgodnjega dopoldneva pa vse do popoldne bil namenjen zeliščarjem in zeliščem. Zeliščarski dan so popestrili različni vmesni dogodki ali predavanja, ves čas pa je bila na dvorišču gradu tržnica, na kateri so lahko zeliščarji ali pa le ljubitelji zelišč našli skorajda vse. Naše pridne članice so pripravile prigrizke iz raznih zelišč.
2019
7 aprila, 2019

Tradicionalna spomladanska čistilna akcija TD Majolka

V nedeljo 7. aprila, 2019 se TD Majolka tudi to pomlad ni izneverila tradiciji, ko v okolju kjer delujejo in večinoma živijo, skrbijo tudi za urejenost in čistočo naravnega okolja. Več deset aktivistov se je zbralo pri prodajalni Tuš v središču Črešnjevcev in se nato razdelili v dve skupini. Ena skupina je čistila ob glavni cesti Gornja Radgona – Ptuj, skozi Črešnjevce in Orehovce, nato čez Orehovski Vrh, do gasilskega doma PGD Zbigovci. Druga skupina pa je skozi Črešnjevce mimo Holtove vile in Zbigovce, prav tako do doma PGD Zbigovci.