Skip to main content

Leto

2024

2024
13 januarja, 2024

17. Trstenjakov pohod

V soboto 13. januarja, 2024 smo v sodelovanju z planinskim društvom Gornja Radgona smo pripravili pogostitev za pohodnike Trstenjakovega pohoda. Na domačiji našega člana Janka Kniplič smo v Orehovskem vrhu pripravili obložene kruhke, naše članice so prinesle domače pecivo , skuhali smo vino in čaj. Pogostili smo okoli dvesto pohodnikov. Ponudili smo jim malico, kuhano vino, čaj in druge napitke.  Med udeleženci pohoda je bilo veliko domačinov in pohodnikov iz širšega območja Slovenije, ki so na pohod prišli z avtobusi. Veliko pohodnikov nas je pohvalilo in nas občudovalo, da delamo prostovoljno za promocijo naših krajev.
2024
17 januarja, 2024

Čajanka v DSO Gornja Radgona

V sredo 17. januarja, 2024 so se člani TD Majolka udeležili čajanki v DSO Gornja Radgona. Na povabilo članov doma starejših smo se udeležili čajanke, ki so jo pripravili v domu starejših v Gornji Radgoni. Čajanka se je pričela ob deseti uri dopoldan, naši člani so prebivalcem doma predstavili naše delo in jih pogostili z domačim pecivom , ki so ga spekle naše članice in prinesle zraven. Naši člani so se družili z starejšimi ki prebivajo v domu, njim vsaka novost in topla beseda veliko pomeni, saj jih je veliko osamljenih.
2024
20 januarja, 2024

Antonov nočni pohod

V soboto 20. januarja, 2024 smo se v sodelovanju z TD Cerkvenjak udeležili nočnega pohoda, ki ga organizirajo že vrsto let. Kljub hladnemu vremenu se je zbralo  okoli 70 pohodnikov.  Članov TD Majolke je bilo osem. Pohod je potekal v okolici Cerkvenjaka, kjer smo imeli več postojank. Na postojankah so nam pripravili tople napitke in prigrizke. Pohod je bil dolg okoli 10 km.
2024
27 januarja, 2024

Podpis listine pobratenja in sodelovanja z TD Vitanje

V soboto 27. januarja, 2024 smo se odzvali na povabilo in po dogovoru z predsednikom TD Vitanje smo šli na njihov Občni zbor kjer so nas prijazno sprejeli in  pogostili.  Na Občni zbor se je odzvalo kar nekaj lokalnih društev s katerimi smo navezali stike in  še bolj povezali sodelovanje. Podpisali pa smo  Listino pobratenja z TD Vitanje, s katerim bomo delili razne programe in sodelovanje. Na dogodek smo se odpeljali z gasilskim kombijem GD Zbigovci, ki so nam ga prijazno posodili. V Vitanju smo predstavili naše društvo in našo občino. S seboj smo odnesli lepe vtise in  dobili…
2024
3 februarja, 2024

Predstavitev TD Majolka na sejmu Alpe Adria

V soboto 3. februarja, 2024 smo se na sejmu Alpe Adria v Ljubljani predstavljali na stojnici Pomurske turistične zveze. Obiskovalcem sejma smo predstavili delo našega  društva in znamenitosti  naše občine. Na stojnici smo ponujali dobrote lokalnih ponudnikov, kateri so nam prispevali svoje izdelke.  Na sejmu smo navezali stike  z sorodnimi društvi iz številnih krajev po Sloveniji. Z društvi smo izmenjali izkušnje o delovanju in dogodkih v društvih. Prevoz smo si uredili z gasilskim kombijem.
2024
17 februarja, 2024

Meddruštveno tekmovanje v pikadu

V soboto 17. marca, 2024  smo v sodelovanju z Bar ob Muri organizirali meddruštveno tekmovanje v pikadu. Tekmovanja se je udeležilo sedem ekip iz sorodnih društev. Štiri ekipe so bile iz naše občine tri ekipe pa iz občine Apače. Tekmovanje je potekalo v lokalu Bar ob Muri v Gornji Radgoni. TD Majolka je pripravilo malico za vse tekmovalce. Prva tri mesta smo nagradili z pokali vse ostale ekipe pa so dobile priznanja za sodelovanje. Prvo mesto je dosegla ekipa, medobčinsko društvo delovnih invalidov Gornja radona, drugo mesto ekipa ŠTD Mahovci, in tretje mesto TD hudiči in ježevka. V prijetnem…