Skip to main content

Leto

2023

2023
7 januarja, 2023

16. TRSTENJAKOV POHOD

V soboto 7. januarja, 2023 je Planinsko društvo Gornja Radgona, TD Majolka in TD Negova Sp. Ivanjci organiziralo Trstenjakov pohod. Tradicionalni pohod je potekal v spomin na profesorja, teologa, psihologa, akademika in častnega občana dr. Antona Trstenjaka . Pohodniki so se zbrali pred spomenikom dr. Trstenjaka, pri cerkvi Sv. Petra v Gornji Radgoni. TD Majolka je na domačiji Kniplič pripravilo malico in tople napitke za pohodnike.
2023
21 januarja, 2023

Udeležba na 10. Antonovem nočnem pohodu z baklami

V soboto 21. januarja, 2023 smo se člani TD Majolke udeležili tradicionalnega 10. Antonovega nočnega pohoda z baklami. Odpravili smo se v smeri Čagone, Brengove, Cenkove in Cogetincev, vmes je bilo šest postojank, na katerih smo se pohodniki z različnimi napitki lahko okrepčali, na končni postaji pa je bilo tudi tudi kaj za pod zob.
2023
11 februarja, 2023

VALENTINOVA delavnica

V soboto 11.februarja, 2023 smo organizirali delavnico na temo valentinovo. Delavnico smo izvedli v prostorih GD Zbigovci ob 17h in je trajala do 20h. Naša člana Vinko in Lidija sta pripravila material za izdelavo izdelkov. Z lesa in papirja smo izdelali lične izdelke  in okraske na temo valentinovo. Izdelali smo ptičke in srčke in jih lepili na lesene veje. Delavnice se je udeležilo lepo število članic in članov TD Majolke. Med delavnico smo se okrepčali z kuhanim vinom in pecivom, ki so jih članice prinesle s seboj.
2023
18 februarja, 2023

Udeležba na sejmu turizma in prostega časa “Alpe-Adria”

18. februarja, 2023, smo se predstavljali na sejmu Alpe Adrija v Ljubljani. Preko Turistične zveze Slovenije in Pomurske turistične zveze smo si uredili prijavo in stojnico na kateri smo se predstavljali. Obiskovalcem sejma smo predstavili smo delo v društvu in našo občino. Predstavili smo tudi turistične znamenitosti in lokalne ponudnike iz občine Gornja Radgona. Prevoz smo si uredili z lastnimi avtomobili. Na stojnici smo ponujali dobrote Turistične kmetije Hari, in oljarne Šeruga, ki sta nam sponzorsko prispevala njihove izdelke. Na sejmu smo se spoznavali z drugimi društvi, izmenjali smo izkušnje o delovanju in dogodkih v društvih.
2023
25 februarja, 2023

Meddruštveno tekmovanje v pikadu

25. februarja, 2023 smo v sodelovanju z Bar ob Muri organizirali meddruštveno tekmovanje v pikadu. Tekmovanja se je udeležilo sedem ekip iz sorodnih društev. Štiri ekipe so bile iz naše občine tri ekipe pa iz občine Apače. Tekmovanje je potekalo v lokalu Bar ob Muri v Gornji Radgoni. V prijetnem športnem vzdušju smo se družili in izmenjavali izkušnje do večernih ur. Prva tri mesta smo nagradili z pokali vse ostale ekipe pa so dobile priznanja za sodelovanje. Prvo mesto je dosegla ekipa, medobčinsko društvo delovnih invalidov Gornja radona, drugo mesto ekipa Majolka 2, in tretje mesto Majolka 1. Po…
2023
10 marca, 2023

OBČNI ZBOR TD MAJOLKA

V petek 10. Marca. 2023, smo imeli občni zbor društva v prostorih turistične kmetije Hari na Spodnji Ščavnici. Občni zbor smo pričeli ob 18,30 h. Občni zbor je potekel po točkah, kot je bilo planirano na vabilu. Vesli smo, da seje občnega zbora udeležilo veliko število gostov iz sosednjih društev in predstavniki občine Gornja Radgona ter KS Črešnjevci Zbigovci. Gostje so podali veliko pohval o delovanju društva. Naše članice so pripravile pecivo, da so se člani lahko posladkali. Po končanem OZ, smo imeli pogostitev z večerjo.