Skip to main content

Leto

2021

2021
16 marca, 2021

Izdelava rož iz krep papirja

V četrtek, 16. marca 2021 smo izdelovali rože iz krep papirja. Zbrali smo se v naših prostorih GD Zbigovci in organizirali šolo izdelave rož iz krep papirja pod mentorstvom Marije Slavič. Izpod rok pridnih udeleženk so nastali prekrasni izdelki, ki si jih lahko ogledate na priloženih slikah.
2021
27 marca, 2021

Pohod ob Muri

V soboto 27. marca,2021 smo se člani TD Majolka zbrali v G. Radgoni pri mostu. Pohod je bil, v prekrasnem spomladanskem soncu, ob reki Muri od G. Radgone do mesta Radenci z postankom v Meleh kjer smo imeli kratko okrepčilo pri prijaznem domačinu Bohinec.
2021
17 aprila, 2021

Spomladanska čistilna akcija

V soboto 17. aprila, 2021 se TD Majolka tudi to pomlad ni izneverila tradiciji, ko v okolju kjer delujejo in večinoma živijo, skrbijo tudi za urejenost in čistočo naravnega okolja. V okvirju občinske čistilne akcije smo se skupaj z člani PGD Zbigovci pridružili čistilni akciji. Več deset aktivistov se je zbralo pri GD Zbigovci on razdelili v dve skupini. Ena skupina je čistila ob glavni cesti Zbigovci - Črešnjevci, skozi Črešnjevce nato čez Orehovski Vrh, do gasilskega doma PGD Zbigovci. Druga skupina pa je skozi Črešnjevce mimo Holtove vile in Zbigovce, prav tako do doma PGD Zbigovci. Po končani…
2021
1 junija, 2021

Spomladansko urejanje cvetličnih korit v G. Radgoni

Po dogovoru s predsednikom KS g. Šajnovičem smo si članice društva 1. junija, 2021, ogledale korita po mestu, ter ocenile koliko rož  potrebujemo. KS nam je pripomogla s finančnimi sredstvi. V vrtnarijo Velcl je dala naročilnico za nabavo rož in materiala. Rože smo šle nabavit ter se lotile zasajanja korit. V korita smo zasadile poletno cvetje. Na sestanku UO smo se dogovorili da bomo vsak mesec šli pregledat in oplet korita.
2021
11 junija, 2021

Občni zbor TD Majolka

V petek 11. junija, 2021 smo sicer pozno zaradi omejitev druženja Covid 19, organizirali letni občni zbor TD Majolke v prostorih kmečkega turizma Hari. Po branju poročil predsednice društva, predsednice NO in blagajničarke, ter planov za naslednje leto smo imeli v nadaljevanju prijetno druženje in zakusko.
2021
13 junija, 2021

Košnja trave po starem običaju

V nedeljo 13. junija, 2021 smo se člani in članice TD Majolka zbrali pri naših članih Olgi in Janku v Plitvičkem vrhu na njihovi domačiji. Namen je bil prikazati stari običaj košnje trave z koso in spravilo trave oz. sena. Po prikazu košnje so nam prijazni domačini pripravili domačo malico.